Kaupunginpuutarha, Kouvola

Kaupunginosa: Kaupunginpuutarha

Kaupunki: Kouvola

Varaamisen tilanne

 Investointipäätös tehty. Rakentaminen voidaan aloittaa kun tilaajia on riittävästi.

Liittymämyynnin tilanne

Valokuituverkon rakentaminen varmistuu riittävällä liittymämäärällä. Määrä vaihtelee rakennettavan alueen haastavuuden ja kiinteistötiheyden mukaan.
Tyypillisesti rakentaminen on varmaa, mikäli liittyjiä on 50-70%.

Varauslomake löytyy kartan alta.

Kouvolan Kuitu rakentaa taajama-alueille, Kuusankoskelle ja Voikkaalle Suomen nopeinta, varmatoimisinta ja moderneinta valokuituverkkoa uusimmalla 10G-tekniikalla. Liity nyt!

Tavoitteena on rakentaa liittymismahdollisuus kaikille kotitalouksille ja yrityksille Kouvolassa.  Rakentaminen aloitetaan niillä alueilla missä 31.12.2019 mennessä on eniten halukkaita liittyjiä. Kannattaa siis liittyä heti ja kutsua naapurit mukaan!

Aikataulu

1.11.2019 Ilmoittautuminen avataan

1.12.2019 Pilotti-kohteiden valinta

31.12.2019 Vuoden 2020 rakennusalueiden valinta perustuen alueiden liittyjämääriin

1.3.2020 Rakentaminen aloitetaan

Kesä 2020 Kouvolan Kuitu avataan

Miksi valokuitu

Valokuitu on pitkäikäinen Valokuidun odotetaan kestävän 50-100 vuotta. Se kestää siis isältä pojalle oikeasti. Valokuitukaapeli on turvassa maan alla, siihen eivät koske ukkonen, myrsky, kaatuvat puut eikä auringon pilkut. Valokuitu kestää vettä ja pakkasta, eikä...

Miksi liittyä nyt

Liittyminen on aina edullisempaa silloin kun rakentaminen on käynnissä. Valokuitukaapeli kaivetaan maan alle suojaan. Uuden liittymän käyttöönotto vaatii aina uuden maanrakennustoimen, joka maksaa ja tämän kustannuksen maksaa tilaaja.

Edullisinta on liittyä mukaan, kun rakennuskustannuksia on jakamassa isompi joukko liittymän ostajia. Valmiin, käytössä olevan kaapelin haaroittaminen ei myöskään onnistu häiritsemättä muiden verkkoliikennettä. Niinpä jälkikäteen asennettavalle kuituliittymälle voi tulla hintaa moninkertaisesti, yleensä useita tuhansia.

Jälkikäteen asennttaville kuiduille joudutaan hakemaan tielupa, verkon suunnitteludokumentteja päivitetään jokaisen liittymän osalta, nämäkin kustannukset joudutaan velottamaan tilaajalta maanrakennustöiden lisäksi.

Hyödynnä kotitalousvähennys

Tietoliikenneyhteyksien parantaminen kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Voit vähentää valokuituyhteyden rakentamiskustannusten työn osuudesta 60% sen vuoden verotuksessa, jolloin maksat valokuituliittymän rakentamisesta tulevan laskun.

Esimerkki kotitalousvähennyksen merkityksestä
Liittymän kokonaishinta on 1000€, josta työn osuus 650€. Työn osalta vähennys on 60% eli 390€-100€ omavastuu, eli voit vähentää 290€ verotuksessa, jolloin liittymäsi hinnaksi jää 710€.

Muista että valokuidusta on iloa jopa yli 50 vuotta!