Valokuitu on sijoitus ja yhtä tärkeä kuin sähkö ja vesi

Valokuitu on pitkäikäinen

Valokuidun odotetaan kestävän 50-100 vuotta. Se kestää siis isältä pojalle oikeasti. Valokuitukaapeli on turvassa maan alla, siihen eivät koske ukkonen, myrsky, kaatuvat puut eikä auringon pilkut.

Valokuitu kestää vettä ja pakkasta, eikä siinä kulje sähköä, joten se ei kärsi virtapiikeistä.

Tekniikoiden ja palvelujen kehittyessä, vaihdetaan vain kotona oleva päätelaite, itse kuituun ei tarvitse koskea.

Valokuitu on hyvä sijoitus, joka nostaa kiinteistösi arvoa. Valokuidulla varmistat hyvät ja toimivat yhteydet vuosikymmeniksi eteenpäin.

Valokuidun tiedonsiirtokapasiteetti on käytännössä rajaton, ja siksi digitaalisten palveluiden käyttäjä- ja tiedonsiirtomääriä voidaan huoletta kasvattaa niin kotona kuin työpaikalla. Laajakaistayhteyksien nopeudet ovat tavallisesti 5-15 megabittiä sekunnissa, mutta valokuidulla päästään kotitalousyhteyksissäkin jopa 10 000 megabittiin sekunnissa. 4G yhteyksillä päästään ajoittain jopa 100 megabitin nopeuksiin, mutta 4G on herkkä ruuhkille ja sääoloille.

Valokuidulla lähes rajattomat mahdollisuudet

Laajakaistayhteys on yhtä tärkeä perustoiminto kuin lämmitys, sähkö ja vesijohtoverkosto. Sen avulla voi olla yhteydessä ympäröivään maailmaan ja käyttää monipuolistuvia sähköisiä palveluita. Moderni tietoliikenne ja uudet sähköiset palvelut edellyttävät suuria tiedonsiirtonopeuksia, joihin nykyisten kuparikaapelin kautta toimivien kiinteiden tai liikkuvien langattomien yhteyksien ominaisuudet eivät enää riitä.

Kaikki kodin tietoliikennepalvelut voidaan hoitaa yhden yhteyden kautta ja vaihtoehtoja on enemmän. Valokuitu tuo uuden tavan katsella tv:tä, runsaan valikoiman kanavia ja tilausvideoita. Myös teräväpiirtolähetyksiä voi katsoa häiriöttä. Ohjelmia voi myös tallentaa verkkoon. Laajakaista-tv palveluja tarjoaa muun muassa Maxivision.

Valokuituverkko tuo uudenlaisia työskentelymahdollisuuksia ja tehokkuutta kotitoimistoihin, kun tieto siirtyy nopeasti. Oppilaitokset voivat hyödyntää nopeaa yhteyttä tarjoamalla uusia tapoja opiskella, esimerkiksi kielikursseille voi osallistua kotoa.

Valokuitu on pelaajan unelma

Valokuidulla on uskomattoman pieni viive. Se tarkoittaa, että kun painat nappia, tieto napin painamisesta siirtyy pelin hahmolle samantien. Tämä nopeus voi olla se ratkaiseva tekijä, voitatko vai häviätkö pelin.

Voittaja on myös etätyöntekijä

Etätyötä tehdään varsin usein eri SaaS palveluilla. Sama napin painallus, mikä auttaa pelaajaa voittamaan, auttaa etätyöntekijää nopeuttamaan omaa työntekoaan, kun esimerkiksi kirjanpito-ohjelman eri vaiheet tottelevat tekijää, eikä päinvastoin. Sano hyvästit odottelulle ja hidastelulle, tilaa valokuitu nyt.